Sfantul Pangratie, episcopul Taorminei, model...

Sfantul Pangratie, episcopul Taorminei, model fond galben

1 Reviews

9 iulie 

Sfantul Pangratie, acest de trei ori fericit, a trăit si s-a botezat pe vremea în care Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu S-a pogorât la neamul omenesc şi Iubitorul de oameni S-a făcut om pentru oameni.

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC PANGRATIE, EPISCOPUL TAVROMENIEI
(9 iulie)

   

    Sfântul Pangratie a fost un sfânt creștin care a trăit în perioada când Iisus Hristos a venit pe pământ. El provenea din hotarele Antiohiei și a fost crescut de părinții săi în credința creștină. Părinții lui au auzit despre minunile pe care Iisus le-a făcut în Ierusalim și au devenit creștini. După botez, ei s-au întors la casa lor și au trăit o viață de credință.

Sfântul Pangratie a crescut în înțelepciune și cunoaștere, studiind Scripturile și creștinismul. După înălțarea lui Iisus la cer, apostolul Petru a venit în zona Pontului și l-a întâlnit pe Pangratie. Petru l-a botezat și l-a hirotonisit ca episcop. Pangratie a renunțat la toată averea sa și a dat milostenie săracilor și robilor săi.

Apostolul Petru i-a învățat pe cei care au crezut să rămână în credința creștină, să păstreze Sfântul Botez și să fie gata să sufere pentru credință. Apoi, Petru l-a trimis pe Pangratie împreună cu un alt apostol, Marchian, să propovăduiască creștinismul în părțile Apusului.

Pangratie a ajuns în Sicilia, unde a descoperit că oamenii jertfeau diavolilor într-un loc numit Falcon, într-o grădină. Cu ajutorul lui Dumnezeu, Pangratie a izgonit diavolii din idol și i-a convertit pe locuitorii din zonă la creștinism. Așa cum a făcut și în alte locuri, Pangratie a făcut minuni și a tămăduit bolile.

Pangratie și Marchian s-au răspândit în Sicilia și au botezat mulți oameni. În cele din urmă, apostolul Petru i-a binecuvântat și i-a trimis în misiune. Aceasta este povestirea pe scurt a vietii Sfântului Pangratie și a lucrărilor sale în răspândirea creștinismului în Sicilia și în lupta împotriva diavolilor.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
07 Iulie
Ziua din luna
9
Sfant
Pangratie
Ic_0709_SfPangratieFondgalb
1 Reviews

Frumoass
Multumesc pt icoana, am primit-o rapid. Sfantul sa ne ajute. Voi lua si acatistul.
By Mihaita on 2023-12-20

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!