Maica Domnului Tanguirea

Maica Domnului Tanguirea

Replica a Icoanei Maicii Domnului Tanguirea, cea originala a fost  pictata de catre un ucrainean,  Ioan Protcenco, călugărit mai apoi sub numele de Irineu, la Manastirea Sihastria

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

Icoana Maica Domnului Tanguirea

Icoana „Tânguirea Maicii Domnului” a fost pictată de un artist specialist renumit în Ucraina pentru portretele sale, numit Ioan Protcenco, călugărit mai apoi sub numele de Irineu. Acesta a fost adus la Mânăstirea Sihăstria de Părintele Ilie Cleopa, care l-a rugat să picteze o icoană de probă.

El era foarte bun în pictarea de portrete, însă nu se pricepea la zugrăvirea chipurilor sfinților și se întrista din cauza aceasta. Se spune că o maică l-a sfătuit să postească, să se spovedească și să se roage mult, și așa va picta icoane de o frumusețe nepământească. El a urmat povața maicii, și s-a rugat îndelung Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Părintele Ioanichie Bălan – care avea pe atunci 20 de ani, povestea despre el că nu mânca nimic până la amiază, căci spunea că dacă mănâncă, nu mai poate picta. Nu mai putea lucra nici dacă cineva intra în biserică, atât de profundă era trăirea lui. În timp ce lucra la icoana Maicii Domnului, soția lui Pelaghia se ruga citind din Psaltire.

Așa a reușit să creeze această capodoperă, în care Măicuța Domnului plânge. Părintele Paisie de la Sihăstria și alți părinți spuneau că Maica Domnului i s-a arătat și i-a mulțumit pentru felul în care a pictat-o. Acest minunat pictor s-a călugărit spre sfârșitul vieții. Era bolnav de plămâni și mai avea un singur ochi. Era tăcut, căci se ruga în taina inimii. Își găsise liniștea în preajma sfinților, și trăia doar pentru Dumnezeu.

Icoana „Tânguirea Maicii Domnului” reprezintă una din atracțiile pelerinilor care vin în fiecare vară la Mănăstirea Sihăstria.

Tematica
Icoana Maica Domnului
Sfant
Maica Domnului
Ic_MDTanguirea
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!