• -5%
Sfanta Mucenita Cecilia, a muzicienilor si a...

Sfanta Mucenita Cecilia, a muzicienilor si a celor care vor sa se casatoreasca

22 noiembrie

Sfanta fecioară Cecilia, a muzicienilor si a celor care vor sa se casatoreasca, era din Roma, ea auzind propovăduirea Sfintei Evanghelii, a crezut în Hristos; şi rănindu-se cu dragostea inimii către Dînsul, a pus în mintea sa ca să nu se mărite.

Dimensiune
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
84,55 lei 89,00 lei -5%
Nicio taxa

 

Sfînta Muceniţă Cecilia şi cei împreună cu dînsa, Sfinţii Mucenici Valerian, Tivurtie şi Maxim
(22 noiembrie)

Faptele Sfintei Cecilia și ale Sfinților Valerian și Tivurtie

Sfânta Fecioară Cecilia s-a născut în Roma din părinți cinstiți și bogați. După ce a auzit propovăduirea Sfintei Evanghelii, ea a crezut în Hristos și a hotărât să-și păstreze fecioria și să-i slujească lui Dumnezeu. Cu toate acestea, a fost logodită fără voia ei cu un tânăr necredincios numit Valerian. În ciuda acestui lucru, ea a păstrat credința în Hristos și a rugat-o pe Dumnezeu să-i păzească fecioria.

În ziua nunții lor, Cecilia s-a rugat în taină ca Dumnezeu să-i trimită un înger pentru a o apăra de necredinciosul mire. Acest înger a fost invizibil pentru Valerian, dar ea i-a spus că îl are și că îl va omorî dacă se atinge de ea. Valerian a cerut să vadă îngerul, iar Cecilia i-a răspuns că trebuie să se convertească la credința creștină pentru a-l vedea.

Valerian a întrebat cum se poate converti, iar Cecilia i-a spus să meargă la episcopul creștin Urban, care îl va boteza și pregăti pentru a vedea îngerul. Valerian a plecat în căutarea episcopului și l-a găsit pe Urban ascuns de persecutori. După ce i-a spus toate cele auzite de la Cecilia, episcopul Urban l-a botezat și l-a trimis înapoi la Cecilia.

Valerian s-a întors la Cecilia și a văzut îngerul stând lângă ea cu două cununi de flori în mâini. Cecilia i-a spus că aceste cununi sunt din rai și că le-a adus pentru ei doi. Valerian a crezut cu tărie și a fost pregătit să primească orice dar de la Dumnezeu.

Mai târziu, fratele lui Valerian, Tivurtie, a fost convertit la credința creștină de către Cecilia și Valerian. Cei trei au fost aduși în fața eparhului Almah, care a cerut să aducă jertfă zeilor. Ei au refuzat și au mărturisit credința lor creștină. Eparhul i-a trimis la un loc numit Pag, unde au fost tăiați pentru credința lor. În timpul execuției, Maxim, un sfetnic al eparhului, a fost convins să creadă în Hristos, iar apoi a fost bătut și el până la moarte.

Sfintii Cecilia, Valerian și Tivurtie au fost tăiați pentru credința lor, iar Maxim a murit din cauza bătăilor. Înainte de moarte, Maxim a mărturisit că a văzut îngeri luând sufletele mucenicilor în ceruri. Astfel, ei au murit martiri pentru credința lor creștină și au fost recunoscuți ca sfinți pentru jertfa lor curajoasă.

Sfânta Cecilia este cunoscută și sub numele de "Sfânta Muzicienilor" pentru că în tradiția creștină, ea este considerată patroana muzicienilor și a artei muzicale. Acest titlu este acordat în principal din cauza unei legende care o înconjoară și care afirmă că în timpul nunții sale, ea a cântat în inima ei pentru Dumnezeu și a avut un cor de îngeri care o însoțeau în cântarea ei, creând o muzică divină.

Potrivit legendei, în ziua nunții sale, în loc să se bucure de festivități și distracție, Sfânta Cecilia a cântat în inima ei către Dumnezeu și a dedicat cântarea ei Lui. Această act de adorare a fost considerat atât de sfânt încât se spune că Dumnezeu i-a trimis îngeri să o însoțească și să cânte alături de ea. Această legendă a creat o asociere puternică între Sfânta Cecilia și muzică, și a condus la numirea ei ca patroană a muzicienilor și a artei muzicale.

Sfânta Cecilia este venerată deoarece a fost un martir creștin care a rămas fidel credinței sale în ciuda persecuțiilor și a torturilor. Ea a devenit un simbol al credinței și a sacrificiului pentru creștinism și, în plus, patroana muzicienilor, care văd în ea un exemplu de pasiune și adorație în slujirea lui Dumnezeu prin muzică. Astfel, Sfânta Cecilia este cunoscută ca "Sfânta Muzicienilor" și este sărbătorită în special în rândul comunităților și organizațiilor muzicale.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
11 Noiembrie
Ziua din luna
22
Ic_1122_SfCeciliaFonGal
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat la favorite
Adaugat la comparare