Sfintii 99 Cuviosi din Creta
Sfintii 99 Cuviosi din Creta
Sfintii 99 Cuviosi din Creta
Sfintii 99 Cuviosi din Creta

Sfintii 99 Cuviosi din Creta

In stoc
84,00 lei
Nicio taxa

7 octombrie

Sfinţii 99 Cuviosi din Creta

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla

Aveti intrebari? Va raspundem aici!

Oricare 2 icoane A4 iti aduc
-10% extra!
Reducere direct in cos

* promo 20 noiembrie - 4 decembrie 2023

Detalii ale produsului

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
10 Octombrie
Ziua din luna
7
Ic_1007_Sf99Cuviosi

Descriere

7 octombrie

Pomenirea Sfinţilor 99 Cuviosi din Creta

Sfinții 99  Mucenici sunt  sfinții creștini care sunt sărbătoriți în ziua de 7 octombrie în calendarul ortodox. Această sărbătoare este cunoscută și sub numele de "Sfinții 99 de Mucenici din Creta."

Acești sfinți au fost martirizați în timpul persecuțiilor religioase din timpul domniei împăratului roman Licinius (308-324 d.Hr.). Se crede că acești 99 de creștini au fost soldați în armata romană și că au refuzat să aducă jertfe zeilor păgâni, preferând să-și păstreze credința creștină și să mărturisească despre ea. Drept urmare, au fost supuși la diferite torturi și, în cele din urmă, au fost executați.

Această sărbătoare este o ocazie pentru credincioși să se roage și să se închine acestor martiri creștini care au dat mărturie pentru credința lor în ciuda persecuțiilor și torturilor. De-a lungul istoriei, s-a dezvoltat o tradiție a pregătirii unor mâncăruri specifice pentru această sărbătoare, cum ar fi mâncăruri din carne de porc, precum cârnați, care sunt consumați în semn de bucurie și recunoștință pentru martiri.

Sfântul 7 octombrie este o zi importantă în calendarul ortodox, iar sărbătoarea Sfinților 99 de Mucenici din Creta este o ocazie de rugăciune și închinare pentru creștinii ortodocși, care comemorează sacrificiul acestor martiri în numele credinței lor.

Reviews (0)

No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!