Sfantul Gherasim de la Chefalonia

Sfantul Gherasim de la Chefalonia

16 august

Pomenirea Sfantului Gherasim de la Chefalonia

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

Pomenirea Sfantului Gherasim din Kefalonia

(16 august)

Sfântul Gherasim din Kefalonia, cunoscut și sub numele de Sfântul Gherasim de Cefalonia, a fost un monah grec ortodox care a trăit în secolul al XVI-lea. El este venerat ca sfânt în Biserica Ortodoxă și este considerat un ocrotitor al insulei Kefalonia din Marea Ionică.

Sfântul Gherasim s-a născut în jurul anului 1500 în satul Trikala din Tesalia, Grecia. La vârsta de 30 de ani, a intrat în viața monahală și a trăit o viață ascetică în diferite mănăstiri din Grecia. În cele din urmă, s-a stabilit pe insula Kefalonia, unde a trăit în rugăciune și smerenie într-o peșteră aflată pe malul mării.

Sfântul Gherasim este cunoscut pentru multe minuni pe care le-a săvârșit în timpul vieții sale. El era considerat un vindecător al bolilor și al posesiunilor demonice. Sfântul Gherasim este, de asemenea, recunoscut pentru grijirea sa față de animale. Se spune că a domesticit animale sălbatice, cum ar fi lei, și a trăit în armonie cu ele. Așa că, el este adesea înfățișat în icoane alături de animalele pe care le-a îngrijit.

Sfântul Gherasim a murit în jurul anului 1579, dar venerarea sa a continuat să crească. Insula Kefalonia a devenit un loc important de pelerinaj pentru creștini ortodocși din întreaga lume. În ziua sa de prăznuire, care are loc pe 20 octombrie si 16 august, credincioșii merg la mănăstirea Sfântului Gherasim de pe insulă pentru a se ruga și a se închina la moaștele sale.

Sfântul Gherasim din Kefalonia este iubit și venerat pentru spiritualitatea sa profundă, viețile sfinților și puterile vindecătoare atribuite lui. El este considerat un exemplu de trăire a credinței creștine în rugăciune și iubire față de toate ființele vii.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
08 August
Ziua din luna
16
Ic_0816_SfGherasim
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!