• -5%
Sfantul Ierarh Nicolae Velimirovici

Sfantul Ierarh Nicolae Velimirovici

18 martie

Sfântul Nicolae Velimirovici a fost un episcop, teolog și scriitor ortodox sârb, recunoscut pentru contribuțiile sale la teologia creștină și pentru activitatea sa misionară

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
84,55 lei 89,00 lei -5%
Nicio taxa

 

18 martie

Sfântul Nicolae Velimirovici a fost un episcop, teolog și scriitor ortodox sârb, recunoscut pentru contribuțiile sale la teologia creștină și pentru activitatea sa misionară. El s-a născut la 23 decembrie 1880 în Lelić, Serbia, și a trecut la cele veșnice la 18 martie 1956 în Statele Unite ale Americii.

Sfântul Nicolae Velimirović a fost educat la seminariile teologice din Belgrad și la Universitatea din Geneva. A avut o carieră prolifică în învățământul teologic, servind ca profesor și decan la Academia Teologică din Belgrad. A fost hirotonit preot în 1909 și a devenit cunoscut pentru predici puternice și scrieri teologice. El a fost, de asemenea, implicat în activitatea misionară, vizitând numeroase țări și interacționând cu diverși oameni.

Sfântul Nicolae Velimirović a fost un critic al regimului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost închis în lagărele de concentrare naziste. După război, s-a retras într-o mănăstire, dar a trebuit să părăsească Iugoslavia în 1946 din cauza presiunilor comuniste. A trăit în exil în Statele Unite ale Americii și a continuat să-și exprime opinia prin scrieri și predică.

El a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Sârbă și este prăznuit pe 18 martie . Sfântul Nicolae Velimirović este cunoscut pentru operele sale teologice, inclusiv "Agonie și extaz" și "Rugăciuni matinale". Este considerat un apărător al Ortodoxiei și un mărturisitor al credinței în timpuri dificile.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
03 Martie
Ziua din luna
18
Sfant
Nicolae
Ic_0305_SfNicolaeVelimirovici
No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!