Sfintii Neofit si Meletie de la Stanisoara

Sfintii Neofit si Meletie de la Stanisoara

3 septembrie

Pomenirea Sfintilor Neofit si Meletie de la Manastirea Stanisoara

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

Sfântul Neofit a intrat în monahism de tânăr la Mănăstirea Cozia. După ani de ascultare și smerenie, a dorit să trăiască o viață desăvârșită și a primit binecuvântarea starețului pentru a se retrage în pustnicie. Și-a săpat o chilie pe Muntele Sălbaticul, unde s-a nevoit singur în rugăciune neîncetată și post aspru, primind în timp tunderea în marea schimă călugărească.

În timpul săptămânii se ruga și postea în peștera sa, iar în zilele de Duminică și sărbători cobora la Sihăstria Turnu pentru spovedanie și împărtășanie. După 30 de ani de viețuire aspră și ispite demonice, a murit în peștera sa. Trupul său a fost descoperit de un călugăr de la Cozia și adus la mănăstire, dar Sfântul Neofit i s-a arătat în vis și i-a cerut să-i ducă trupul înapoi. Întors cu trupul la peșteră, unul dintre călugări a fost pedepsit pentru lipsa de respect, dar a fost vindecat după rugăciuni.

Sfântul Neofit a fost recunoscut pentru darul lacrimilor și al mijlocirii pentru lume, fiind preamărit de Dumnezeu ca făcător de minuni. Moaștele sale se păstrează astăzi la Mănăstirea Stânișoara, iar peștera unde a trăit este un loc de pelerinaj, aducând alinare și vindecare celor ce se roagă acolo.

Sfântul Cuvios Meletie de la Mănăstirea Stânișoara a fost originar dintr-un sat de lângă Mănăstirea Cozia, unde a intrat în monahism de tânăr. După ani de post și rugăciune, a primit binecuvântarea starețului său să se retragă în pustnicie, în partea de sud a Muntelui Sălbaticul, unde a trăit și pustnicul Neofit. Meletie a săpat o peșteră și a petrecut acolo peste 40 de ani în nevoințe aspre, rugăciuni neîncetate și lupte împotriva duhurilor rele.

În fiecare zi, Meletie își aducea apă de departe pentru a se osteni și ruga mai mult. La bătrânețe, rugându-se lui Dumnezeu, un izvor a apărut în fața peșterii sale, cunoscut astăzi ca „Izvorul lui Meletie”. Datorită sfințeniei sale, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul minunilor și al tămăduirilor.

La adânci bătrâneți, și-a încredințat sufletul lui Dumnezeu, iar o parte din moaștele sale au fost împărțite de credincioși. Peștera lui Meletie a devenit un loc de pelerinaj până în prezent.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
09 Septembrie
Ziua din luna
3
Ic_0903_SfNeofitMeletie
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Produs adaugat la favorite
Adaugat la comparare

Contactati-ne!