Sfantul Cuvios Teofil de la Kitaev

Sfantul Cuvios Teofil de la Kitaev

28 octombrie

Pomenirea Sfantului Cuvios Teofil de la Kitaev

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

28 octombrie

Pomenirea Sfantului Cuvios Teofil de la Kitaev

Sfântul Cuvios Teofil de la Kitaev, cunoscut și sub numele de Teofil de la Pecerska sau Teofil de la Kiev, a fost un călugăr ortodox și sfânt al Bisericii Ortodoxe Ruse din secolul al XI-lea. El este celebrat în calendarul ortodox pe 28 octombrie.

Sfântul Teofil s-a născut în orașul Kiev, în Ucraina de astăzi, în secolul al XI-lea. La o vârstă fragedă, el a intrat în viața monahală și s-a alăturat mănăstirii Pecerska (Pecerska Lavra) din Kiev, unul dintre cele mai importante centre monahale ale vremii. Aici a trăit o viață de rugăciune și asceză, căutând să se apropie de Dumnezeu prin post, rugăciune și muncă manuală.

Sfântul Teofil a devenit cunoscut pentru viața lui de sfințenie și pentru darurile sale spirituale, precum profetiile și vindecările. El a fost un părinte duhovnicesc pentru mulți călugări și credincioși, oferindu-le îndrumare și sprijin duhovnicesc.

După moartea sa, în jurul anului 1078, sfântul a fost îngropat în Pecerska Lavra, iar mormântul său a devenit un loc de pelerinaj pentru credincioși. În 1108, Sfântul Cuvios Teofil a fost canonizat ca sfânt de către Biserica Ortodoxă Ruse, iar moaștele sale au fost plasate într-o raclă de argint.

Sfântul Cuvios Teofil de la Kitaev este venerat în continuare în tradiția ortodoxă rusă ca un exemplu de sfințenie monahală și un ocrotitor al mănăstirii Pecerska. El este pomenit în fiecare an pe 28 octombrie, când credincioșii îl cinstesc și se roagă pentru ajutorul său duhovnicesc.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
10 Octombrie
Ziua din luna
28
Ic_1028_SfTeofil
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!