Sfantul Sfintit Cosma Etolul
Sfantul Sfintit Cosma Etolul, Sfantul Dionisie
Sfantul Sfintit Cosma Etolul
Sinaxar Athos: Sfantul Sfintit Cosma Etolul, Sfantul Dionisie
Sfantul Sfintit Cosma Etolul
Sfantul Sfintit Cosma Etolul, Sfantul Dionisie
Sfantul Sfintit Cosma Etolul
Sinaxar Athos: Sfantul Sfintit Cosma Etolul, Sfantul Dionisie

Sfantul Sfintit Cosma Etolul, Sfantul Dionisie

In stoc
84,00 lei
Nicio taxa

24 august

Sfântul Cosma obişnuia să pună o cruce în locul unde propovăduia. Sfântul şi-a început propovăduirea în împrejurimile împărătesei cetăţilor.

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla

Detalii ale produsului

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
08 August
Ziua din luna
24
Ic_0824_SfCosmaDionisie

Descriere

24 august

Sfântul Cosma obişnuia să pună o cruce în locul unde propovăduia. La fel a făcut şi la Kollikondasi, unde a propovăduit pentru ultima dată. După sfârşitul său mucenicesc, deasupra acestei cruci, creştinii vedeau în fiecare noapte o lumină. Câteva zile mai târziu, pe 14 septembrie, creştinii au aşezat-o în Sfântul Altar al Bisericii cu hramul Intrarea în Biserică a Născătoarei de Dumnezeu. Sfântul şi-a început propovăduirea în împrejurimile împărătesei cetăţilor. Apoi a străbătut Tracia, Macedonia şi a ajuns la Sfânta Mănăstire Proussos din Evritania. Acolo a întemeiat o şcoală şi, prin harisma înainte-vederii pe care o avea, a mustrat pe un ucigaş care omorâse un monah.

24 august

Parintele nostru, Sfântul Dionisie s-a născut în anul 1547, în Insula Zakynthos, de pe Marea Ionică. Provenea dintr-o familie nobilă şi a fost educat de călugări, reuşind să înveţe limbile greacă, italiană şi latină. A excelat în teologie şi a primit hirotonia ca preot, cu numele Daniel, în anul 1570. Mai târziu, a devenit ieromonah în Mitropolia din Zakynthos şi Strofades. În 1577 a fost ales episcop în Insula Eghina. După un an de vieţuire pe insulă, s-a întors în Zakynthos, unde a fost numit episcop şi preşedinte. În 1622 s-a retras şi în 17 decembrie a adormit întru Domnul şi a fost înmormântat. Trupul lui a fost descoperit intact şi emanând bun miros de flori şi de tămâie. De aceea, el este cinstit şi a fost proclamat sfânt de către Patriarhia de Constantinopol. Este sărbătorit în 17 decembrie, iar în 24 august Biserica serbează mutarea sfintelor sale moaşte.

Sfânt al iertării

Sfântul Dionisie este pildă pentru noi pentru iertarea semenilor noştri, dar şi pentru dragostea faţă de ei. În viaţa sfântului se relatează că un om a venit la chilia lui şi l-a implorat să îl ascundă de urmăritorii lui. Sfântul l-a întrebat de ce este urmărit şi a aflat că acesta omorâse un călugăr. Acel călugăr era chiar fratele după trup al sfântului. Sfântul a fost foarte îndurerat, dar l-a ascuns pe bărbat şi nu l-a predat nici celor care îl căutau, nici justiţiei. Mai târziu, ucigaşul s-a pocăit şi a devenit monah la rândul lui. De aceea, sfântul este model de iertare pentru noi faţă de cele mai grave greşeli pe care le-ar face cineva împotriva noastră.

Sfânt făcător de minuni

Sfântul revarsă blagoslovenii tuturor credincioşilor care îl cheamă în ajutor. De asemenea, înfăptuieşte minuni nenumărate. Cea mai recentă minune s-a petrecut în timpul evenimentului din 11 septembrie 2001, când Biserica Ortodoxă Greacă „Sfântul Gheorghe”, situată chiar lângă World Trade Center, în New York, a fost distrusă. Doar două lucruri au fost descoperite intacte: o cruce şi o icoană din hârtie a Sfântului Dionisie.

Sfânt care umblă

Moaştele sfântului se află în Biserica ce îi poartă numele din oraşul Zachintos şi, uneori, este imposibil ca racla să fie deschisă. Se pare că acest lucru se întâmplă atunci când sfântul iese afară şi înfăptuieşte minuni. După ce racla se poate deschide, pe picioarele lui se găsesc alge marine, iar hainele lui sunt uzate. De fapt, papucii lui trebuie să fie înlocuiţi încontinuu, deoarece sunt purtaţi foarte des. Deseori, el este văzut umblând pe străzi.

Reviews (0)

No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!