Sfanta Lucia

Sfanta Lucia, cea a vederii si a oftalmologilor

13 decembrie

Sfanta Lucia cea care a avut curajul și devotamentul de a marturisi  credința sa creștină, în pofida persecuțiilor și chinurilor la care a fost supusă

Dimensiune
Model Icoana
Tip Icoana
  • Litografie cu rama si sticla
In stoc
89,00 lei
Nicio taxa

 

13 decembrie

Sfinta Lucia, o fecioară creștină din Sicilia, în perioada în care venerarea Sfintei Agatia se răspândea în regiune. Lucia și mama ei, Evtihia, se duc să se închine la mormântul Sfintei Agatia din Catania. În timpul slujbelor bisericești, se citește pasajul evanghelic despre femeia căreia i-a curs sângele și care s-a vindecat atingând haina lui Hristos.

Lucia îi spune mamei sale să se atingă de mormântul Sfintei Agatia cu credință pentru a se vindeca. După rugăciuni intense, Lucia adoarme și are o vedenie în care Sfânta Agatia îi vorbește, confirmând vindecarea mamei sale. În continuare, Lucia decide să împartă averea sa săracilor și să se dedice lui Hristos, refuzând logodna și viața trupească.

Împotriva voinței ei, Lucia este adusă în fața autorităților, inclusiv a tiranului Pashasie. Refuzând să se lepede de credința sa, Lucia este supusă la diverse încercări și chinuri, însă rămâne neclintită. Inclusiv încercarea de a o arde în jur cu foc nu reușește să-i aducă vreo vată.

În final, Lucia este condamnată la moarte, iar Pashasie, judecătorul ticălos, suferă și el o soartă nemiloasă. Lucia moare ca martir, iar trupul său este înmormântat într-un loc de cinste, unde se zidește o biserică în numele ei.

Se remarca curajul și devotamentul Sfintei Lucia față de credința sa creștină, în pofida persecuțiilor și chinurilor la care este supusă.

Tematica
Icoana Sfinti
Luna
12 Decembrie
Ziua din luna
13
Ic_1213_SfLucia
No reviews

S-ar putea sa-ti placa

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Contactati-ne!